Quin és el vostre perfil d’empresa pel que fa al compliment de la LOPD ?

L’INTECO (Instituto Nacional de Tecnologías de la Comunicación) ha publicat l’edició 2012 del seu estudi titulat “Estudio sobre la protección de datos en las empresas españolas” que té per objectiu establir un diagnòstic de la percepció de compliment de la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals per part del sector empresarial espanyol.

Entre les principals conclusions destaquen:

Ha millorat el coneixement de la normativa sobre LOPD: El 86,4% afirma conèixer la LOPD i el 80,4% manifesta ser conscient d’estar subjectes a la normativa sobre protecció de dades.

No obstant:

  • Només la meitat de les petites y mitjanes empreses manifesta acomplir amb totes les obligacions que contempla la normativa espanyola sobre protecció de dades.
  • Encara només un 57,5% de les empreses afirma haver inscrit els registres en l’AEPD. L’estimació d’ INTECO és que únicament el 31,8% els han inscrit.
  • I un 56,9% de las petites i mitjanes empreses espanyoles amb fitxers amb dades personals manifesta disposar d’un Document de Seguritat.
  • Solament un 30,3% de les empreses participants en l’enquesta diu disposar d’un registre d’incidències.
  • Un 61,8% de las empreses espanyoles afirma que realitza còpies de seguretat amb periodicitat setmanal.

L’estudi, en base als resultats de l’enquesta, acaba tipificant les empreses en 4 perfils segons el seu compliment de la LOPD:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code